تبلیغات
برق قدرت
برق قدرت
پیام مدیریت وبلاگ :
با سلام خدمت شما بازدیدكننده گرامی ، به این وبلاگ خوش آمدید . لطفا برای هرچه بهتر شدن مطالب این وبلاگ ، ما را از نظرات و پیشنهادات خود آگاه سازید و به ما در بهتر شدن كیفیت مطالب وبلاگ یاری رسانید .

rss

درباره ما
اطلاعات کلی نویسنده وبلاگ:

مسعود کرانی پسند - 29 ساله -دانشجوی کارشناسی ارشد برق قدرت -تبریز


هدف از راه اندازی وبلاگ:
تبادل اطلاعات و انتقال تجربه و دانش در صنعت برق، گردآوری مطالب علمی، ترویج فرهنگ مطالعه و پژوهش، بهره گیری از نقاط ضعف و قوت تجارب گذشته جهت بهره مندی در اقدامات آتی
ایمیل مدیر وبلاگ
آرشیو مطالب
نظرسنجی
نظر شما در باره این وبلاگ چیست





نویسندگان
صفحات اضافی
ابر برچسب ها
آمار و امكانات
آخرین بروزرسانی :
تعداد كل مطالب :
تعداد کل نویسندگان :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
بازدید کل :
آخرین بازید از وبلاگ :
  

تماس : ۰۹۱۱۳۷۵۱۷۸۵ _۰۹۱۰۴۱۰۱۷۸۵ _۰۹۰۱۳۹۰۸۴۱۹

دستورالعمل و طرز تهیه شربت نوشیدنی  كمبوچا در منزل: 
توجه ما  برای تولید شریت کامبوجا نیاز به تهیه و آماده کردن یک چای شیرین با اندازه خاص داریم. برای وارد شدن به ریز مطالب،  بندهای شماره گذاری شده را به دقت مطالعه فرمائید.

۱*  ۳ لیتر آب را بجوشانید.می‌توانید ۳ لیتر آب مورد نیاز را از سماور یا كتری كه در حال جوش است بردارید(اگر آب معدنی یا آب تصفیه خانگی باشد بهتر است).
۲*  ۳ عدد ظرف  یك و نیم  لیتری یا دو عدد ظرف ۲ لیتری تهیه كنید.(اگر شیشه‌ای باشد خیلی بهتر است). پس از جوش آمدن اجاق را خاموش كنید.
۳*مقدار ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری چای خشك بدون اسانس معادل ۲۰ الی ۲۵ گرم را  ۲۰ الی ۳۰ دقیقه در یک قوری نسبتا بزرگ دم نموده. مقدار آب برای دم کردن در قوری را از همان ۳ لیتر بردارید اگر مقدار آب بیشتر شود تناسب استارتر و شکر و قارچ و چای (دمنوش) به هم میخورد و قارچ قادر به عمل فرایند تبدیل چای ساده به شربت کامبوچا و آنریمهای مورد نیاز نخواهد شد پس دقّت لازم را در مقدار آب و چای (دمنوش) و شکر و استارتر را داشته باشید.
۴*  چای دم كشیده را از صافی رد كنید و تفاله چای را بگیرید و دور بریزید.
۵*  حالا چای دم کشیده  صاف شده یکرنگ را را به باقیمانده سه لیتر آب جوش  اضافه كنید و هم بزنید تا یكنواخت شود.
۶* حالا یک لیوان شکر معادل ۱۸۰ گرم الی ۲۴۰ گرم شکر را به آبجوش و چای یکرنگ اضافه نمایید و هم بزنید.
۷*  صبر نمائید تا دمای دمنوش با دمای محیط برابر شود(خنك شود یعنی ۲۰ الی ۲۵ درجه سانتیگراد)

 .

۸*  مقدار یك فنجان پُر یا یک لیوان سرخالی از مایع شربت کامبوجا (استارتر كامبوجا )را به ۳ لیتر شربت چای سرد شده اضافه نموده و هم بزنید.توجه اگر مقدار مایع اصلی كامبوجا در دسترس نبود می‌توانید به جای آن از دو قاشق غذاخوری آب سركه جوشیده سرد جایگزین نمائید. تا اینجا شما فقط سه لیتر شربت چای ساده آماده کرده ایم.
۹* حالا ۳ لیتر مواد را بطور مساوی در سه ظرف یا دو ظرف مورد دلخواه تقسیم كنید. ظرفها باید كمی سر خالی باشند تا هوا جهت تنفس و رطوبت قارچ کامبوجا و دما حفظ شود.
۱۰*  درون هر كدام از ظرفهای دهان گشاد یك تكه قارچ كمبوچا  به انداز یک قوطی کبریت مثلا ۵*۵ سانتیمتر بیاندازید. بطوری که روی صافتر و براق آن رو به بالا یعنی سطح آب یا به عبارتی رو به سمت شما باشد.اگر قارچ به ته ظرف یا وارونه شد مشکلی پیش نخواهد آمد. و بعد از چند روز به بالا خواهد آمد.به بند ۱۱ توجه شود :!!!
۱۱*  دهانه ظرفها را با یك پارچه كتانی یا با یک پارچه که  سوراخهای ریز داشته باشد ببندید به نحوی كه هوا براى تنفس باکترى‌هاى قارچ بتواند وارد ظرف شود.(همان پارچه كتانی بسته شده روی ظرف به جای درب كفایت می‌كند سپس با یك نخ یا كش پارچه كتانی را ببندید)اگر پارچه بسته شده روی دهانه ظرفها نازک باشد یا توری نازک باشد دما و گرما و باد به سطح ظرف که لایه های کامبوجا می خواهد ایجاد شود برخورده کرده و در نتیجه لایه های تشکیل شده که اول بصورت کف و سپس بصورت یک ورقه نازک تشکیل می شود مانند نازکی پوست پیاز باد کرده و خشک شده و لایه کلفت و سفید رنگ کامبوجای نوزاد ایجادنمی شود.
۱۲*  قارچ کمبوجا باید ۷ الی۱۴  روز در مایع در محیطی كاملاً نیمه تاریك با دمای ۲۱ الی ۲۸ درجه بماند.بهترین مكان كابینت پائین آشپزخانه می‌باشد. بهترین زمان ۷ روز میباشد البته بستگی به شرایط جوی و محیط نگهداری دارد مثلا در فصل زمستان ممکن است تشکیل قارچ کامبوجا جدید و آماده شدن شربت چای کامبوجا به ۱۴ روز هم به طول بیانجامد. .در طی این مدت ظرفها را جا بجا نکنید چون لایه های تشکیل شونده قارچ کمبوچا طی ۴ الی ۵ روز به صورت کف بوده و سپس فشرده می شوند. اگر جابجایی صورت گیرد بافت قارچها بهم خورده مدت بیشتری بطول خواهد انجامید تا لایه ها فشرده و پاستیل مانند شوند. فقط از روز هفتم میتوان با پس زدن پارچه بسته شده روی ظرف و مشاهده لایه مورد ذکر شده اقدام به خارج نمودن لایه ها و صاف کردن شربت اقدام کرد.البته قبل از برداشتن قارچ و تخلیه با یک قاشق ملامین یا چینی یا پلاستیکی کمی مزه شربت را تست کرده اگر مزه آن ترش و ملس شده باشد می توانید قارچ ها را برداشت نموده و شربت ها را پس از صاف کردن در بطری بریزید.
۱۳*  بعد از پایان مدت فوق متوجه خواهید شد كه یك لایه قارچ جدید در بالای لایه اولی قارچ مادر بوجود آمده. اگر ضخامت قارچ جدید تكثیر شده به اندازه ۳ میلیمتر یا بیشتر باشد و قارچ جدید سفید و روشن باشد،هنگام بهره‌برداری است.
۱۴*  توجّه دستها را خوب بشوئید و یا با استفاده از یك دستكش نایلكس یكبار مصرف یا با یك وسیله غیر فلزی قارچها را از درون ظرفها خارج نمائید و موقتاً درون یك ظرف شیشه‌ای قرار دهید و قارچها قدیم و جدید را كه معمولا به هم چسبیده اند زیر شیر آب ولرم یا سرد شستشو دهید و جرمهای دمنوش را با ماساژ دست تمیز كنید  و كمی از مایع همان نوشیدنی جدید بدست آمده خودتان را روی آن بریزید و در یخچال نگهداری كنید.حتما درب ظرف حاوی لایه های قارچ کمبوجا باید کاملا شل باشد تا هوا برای تنفسی قارچها جابجا شوندو از ۳ الی ۶ ماه لایه های قارچ قابل نگخداری هستند. هرکدام از این قارچ‌ها مى‌تواند براى تهیهٔ یک ظرف دیگر نوشیدنى کومبوجا مورد استفاده قرار گیرد.
۱۵*  در صورت که لایه های قلرچ کمبوجا بزرگ و قطور باشند از کارد دندانه دار کریستال پلاستیکی از فروشگاههای ظروف یک بار مصرف تهیه نمائید و برش نمائید.
۱۶*  اگر می‌خواهید شربت آماده شده خودتان صاف و یكدست باشد و تیره و قهوه‌ای رنگ نشود ظرف حاوی شربت كامبوجا را خیلی خیلی آهسته به ظرف دیگری منتقل نمائید و هنگام تخلیه مواظب باشید كه به اندازه دو تا سه قاشق شربت و  جرم تیره رنگ ته ظرف به ظرف جدید منتقل نشود زیرا همان جرم باعث:كدر شدن و بد طعم شدن شربت كامبوجا می‌شود اگر چنین اتفاقی افتاد می‌بایست ۲۴ ساعت ظرف را ثابت در جایی نگه داشت و عمل صاف كردن را مجددا انجام دهید اگر از یك پارچه توری یا مرمر بسیار ریز برای صاف كردن استفاده كنید بهتر است.
۱۷*  شربت قارچ کومبوجا را در یک ظرف شیشه‌اى یا بطریهای نوشابه خانواده(مواد نو)در یخچال نگهداری نمائید و درب ظرف را كمی شل كنید تا زیاد گازدار نشود.حتما بطریهای حاوی شربت کامبوجا را اگر بیرون از یخچال مثلا بیرون نگهداری می نمادید در سایه و تراس باشد و در مقابل نور آفتاب نباشد و به صورت ایستاده باشد و درهای آن را کمی شل کنید تا گازدار و احیانا منجر به ترکیدن بطری نشود.

شربت نوشیدنی چای کومبوچا اکسیر جوانی و افزایش طول عمر